Tukaj ste: Domov > O podjetju > Aktualno

Aktualno

 

21. januar 2010

Slovenski podjetniški sklad objavil dva nova razpisa

Slika 1:

 

 

Slovenski podjetniški sklad je objavil dva nova razpisa za garancije za bančne kredite s subvencijo obrestne mere – skupaj na razpolago 80,5 mio EUR sredstev.

Tik pred novoletnimi prazniki je Slovenski podjetniški sklad (SPS) objavil dva razpisa za pomoč MSP pri pridobivanju bančnih kreditov, in sicer:

1.    Garancije Sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere – P1 2010 (70,5 mio EUR)
•    Garancije - 62 mio EUR
•    Subvencija obrestnih mer – 8,5 mio EUR

Razpis je namenjen spodbujanju podjetij za izvedbo operacij, ki omogočajo konkurenčno uveljavljanje na trgu, izboljšanje tržnega položaja ter širitev dejavnosti in izboljšanja financiranja obratnih sredstev v težjih gospodarskih razmerah. Max višina financiranja v primeru obratnih sredstev znaša 200.000 EUR, v primeru investicij pa 1,5 mio EUR odobrenega kredita.

Prvi rok za predložitev prijav je 25. februar 2010.

2.    Garancije sklada za bančne kredite z ugodno obrestno mero – P1 2010 TP (10 mio EUR)
Namen razpisa je enak kot pri zgoraj opisanemu razpisu, vendar je ta razpis posebej namenjen spin off podjetjem, ki intenzivno sodelujejo z institucijami znanja, za namene financiranja zahtevnejših tehnoloških projektov. Odobreni krediti bodo imeli obrestno mero nižjo od tržne.
Prvi rok za predložitev prijav je 15. februar 2010.

V primeru, da želite več informacij o razpisih ali potrebujete pomoč pri pripravi dokumentacije in prijave, nas prosim kontaktirajte. Kontaktna oseba - Sabina Muharemović, sabina@hosting.si ali po telefonu 01/23 49 744.