Tukaj ste: Domov > Investicije v turizmu > Naložbene priložnosti > "Trebinje Resort"

"Trebinje Resort"

   Dejstva

Datum izvedbe
september 2007

Lokacija
Trebinje, BiH (Hercegovina, Republika Srpska)

Naročnik
Skupina podjetij Hosting, Občina Trebinje

Kontakt

Ime in priimek
Peter Vesenjak

Faza I. 

Po slavnostnem podpisu pogodbe z občino Trebinje in Hosting SouthEast Europe d.o.o. je v obliki javno-zasebnega partnerstva ustanovljena družba »Trebinje Resort«, s sedežem v občini Trebinje.

Območje občine Trebinje v BiH (Hercegovina, Republika Srpska) predstavlja s svojo strateško geo-prometno lokacijo, tradicijo, kulturo, naravnimi danostmi in bližino naravnih in zgodovinskih atrakcij (nacionalni naravni parki, Jadransko morje, bližina mesta Dubrovnik in Boke Kotorske, atraktivna planinska področja v zaledju) velik potencial za turistično dejavnost. Strokovno mnenje glede turističnega potencila je podala skupina podjetij Hosting (Hosting SouthEast Europe d.o.o.) in pričela aktivne razgovore in pogajanja z občino Trebinje in ji predstavilo idejni koncept za turistični naložbeni projekt »Trebinje Resort« v obliki javno-zasebnega partnerstva.

S slavnostnim podpisom pogodbe z občino Trebinje in ustanovitvijo družbe Trebinje Resort d.o.o. (v lasti družbe Hosting Southeast Europe d.o.o. in Občine Trebinje) za razvoj velikega neposrednega naložbenega turističnega projekta »Trebinje Resort« na cca. 500 ha površine na območju Trebinja v BiH (Hercegovina, Republika Srpska) je skupina podjetij Hosting predstavila koncep »Resorta« v katerem se planira izgradnja hotelov (4* do 5*), turističnih vil in apartmajev, vodni in hortikulturni parki, wellness in medico centri, večji casino programi, večja kogresna in banketna ponudba, športne in rekreativne dejavnosti (golf igrišča, tenis, bazeni ...), pestra kulinarična ponudba ... Resort bo gostom nudil revitalizacijo duha in telesa, dinamičen in zabaven stil življenja, udobne in sofisticirane storitve, izbrano družbeno in klubsko atmosfero, svetovne atrakcije in bližino Jadranskega morja ob celoletni mediteranski klimi. V bližini resorta pa Občina in Vlada Republike Srpske planirata izgradnjo mednarodnega Aerodroma (Zubci).

Ostale naložbene priložnosti

Thermae Hortus Croatiae – The Garden of Croatia
Draškovec-Prelog, Croatia
Projekt je v Fazi I.

Posestvo in Dvorec Visoko 5*
Visoko pri Poljanah
Projekt je v Fazi I.

Wellness Resort Žabče
Tolmin, Slovenija
Projekt je v Fazi I.

"Trebinje Resort"
Trebinje, BiH (Hercegovina, Republika Srpska)
Projekt je v Fazi I.

Poslovna cona Surčin
Beograd, Srbija
Projekt je v Fazi I.